30 dagen met 30 items! Hou jij dat vol?

stylist
Code rood!
August 10, 2017
Vreemde items
De meest vreemde kleding die je ooit hebt gezien!
August 24, 2017

30 dagen met 30 items! Hou jij dat vol?

Minimalism
Je hebt een kledingstuk gekocht, omdat je het moet hebben of omdat je er in de winkel super enthousiast over bent. Eenmaal thuis verdwijnt het met prijskaartje en al in je kledingkast, en na verloop van tijd vergeet je zelfs dat je het ooit gekocht hebt. Ben jij nog wel écht blij met een aankoop? Of koop je om te kopen? We kennen dit gevoel allemaal. Onze maatschappij maakt ons 'koopziek'. We willen altijd het nieuwste van het nieuwste. Want zo blij dat je bent met je Iphone 6, zo ontevreden ben je met je telefoon wanneer de Iphone 7 uit komt. Maar gelukkig voor ons bestaat er een alternatief: Minimalism!
Ik herken dit heel erg van mezelf. Vaak loop ik door de stad terwijl ik niets nodig heb, en koop ik toch iets omdat mijn handen jeuken van al het moois in de etalage. 'Koopziekte', het is iets waar veel mensen mee te maken hebben en dat niet eens door hebben. De sterke drang om iets nieuws te kopen. Het wordt ons dan ook niet gemakkelijk gemaakt, lang leven Sale! Wie kan er nu een tof t-shirt laten liggen dat maar vijf euro kost? Toch zijn dat vaak de aankopen die je uiteindelijk nooit zal dragen. Vaak ben je zelfs als veel minder enthousiast wanneer je het tasje met het door jou gekochte item in je handen gedrukt krijgt en de winkel uitloopt. Nu zeg ik niet dat jij en ik 'koopziek' zijn, maar de maatschappij doet er alles aan om ons maar te laten consumeren! Als Fashion stylist en Shopping coach vindt ik natuurlijk mode en het aanschaffen daarvan super interessant en belangrijk. Echter vindt ik het nog belangrijker om jullie het goede voorbeeld te geven. Daarom ga ik de 30-day-30-items Chalenge aan!
"Ik ga 30 dagen leven van 30 kledingitems. Dat wil zeggen dat ik uit mijn hele garderobe 30 items heb gekozen die ik steeds met elkaar blijf combineren zodat ik niet meer nodig heb dan dat. Hieronder vallen ook tassen en schoenen! Ondergoed natuurlijk niet, en qua sieraden ben ik al erg selectief. Via sociale media ga ik iedere dag een foto of video posten van mijn outfit om jullie te laten zien dat we helemaal geen super uitgebreide kledingkast nodig hebben! Minimalism, zo moeilijk kan het niet zijn. De kans is groot dat ik mijn andere kleding niet eens zal missen."
Ik sta heel erg achter dit initiatief en daag jullie uit om 1) de documentaire "Minimalism: Live a Meaningful life" te kijken op Netflix 2) het boek via de onderstaande link te bestellen en lekker met me mee te doen! Ik ben onwijs benieuwd wat jullie ervan vinden. Ga jij samen met mij de 30-days-30-items Chalenge aan?! Dan ontvang je van mij gratis combinatie advies op maat. Vul het contactformulier in met als onderwerp Minimalism! of stuur een e-mail met dezelfde tekst naar info@prettypetite.nl. Dan neem ik contact met je op om jou persoonlijk te helpen om deze toffe chalenge vol te houden!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *