About me

BiografieMijn naam is Saron van de Laar, 26 jaar oud. Ik woon momenteel in Oss maar ik leef vooral in Amsterdam.
"Welkom op mijn website en wat leuk dat ik je nieuwsgierig heb gemaakt naar mijn werk."
Voor mij is styling niet een kwestie van het vinden van de perfecte kledingmatch. Het is een creatieve kunstvorm waarbij niet alleen de kleding centraal staat maar gestreefd wordt naar het perfecte plaatje. Een foto word een korte film waarin de persoon en de omgeving net zo belangrijk zijn als de kleding en een emotie oproepen. Hierdoor vind ik het werken met verschillende fotografen en modellen erg belangrijk. Dit ga je dan ook zeker terug zien in mijn werk. Mijn stijl is te omschrijven als ‘chaotisch gestructureerd’.. net als ikzelf. Ik assisteerde voorheen andere stylisten als Ashley Veraart, Anna Sokolowska en Jesse Donker en heb van hen geleerd welke kwaliteiten belangrijk zijn en welke bij me passen. Zowel in mijn werk als in mijn persoonlijkheid.

Het is altijd mijn droom geweest om van mijn passie mijn beroep te maken dus besloot ik in 2016 de stoute schoenen aan te trekken en ieder tijdschrift in Nederland aan te schrijven. In deze brief heb ik een duidelijk beeld geschetst over wie ik ben, wat ik deed en wat ik graag wilde doen. Deze brief is goed ontvangen en binnen zeer korte tijd mocht ik aan de slag als assistent stylist bij de Marie Claire en Grazia. Stylist Ashley Veraart leerde me alles over het styling vak, een bijzondere samenwerking die ik tot op de dag van vandaag nog altijd koester.

In 2017 ben ik Jesse Donker en Anna Sokolowska gaan assisteren. Dankzij Jesse heb ik onder anderen gewerkt voor Hunkemöller en op Amsterdam Fashion Week voor Alexandra Frida vs. Eye Wish. Ik heb ontdekt dat mijn kwaliteiten in goede balans zijn met wat de mode-industrie van me verlangt. Ik ben creatief, een enorme doorzetter en denk altijd oplossingsgericht. Ik heb ervaren dat dit een vereiste kwaliteit is aangezien de mode branche een harde wereld kan zijn.
Sinds 16-01-2017 werk ik als freelance fashion stylist onder de naam ‘Pretty Petite Styling’. Ik ben sociaal, perfectionistisch en punctueel en ik houd van het werken met mensen. Mijn creativiteit is eindelijk op zijn plaats en ik kan doen waar ik oprecht gelukkig van word. Ik ben er van overtuigd dat ik een verschil kan maken als stylist. Ik wil de kunst van het kleden betrekken op het dagelijks leven van de gemiddelde Nederlander. Iedereen de kans bieden om iedere dag op zijn/haar mooist te zijn en mijn kennis, passie en ideeën delen!

Wat doe ik, wat heb ik gedaan

Assistent van Ashley Veraart en Anna Sokolowska voor GRAZIA en MARIE CLAIRE, Wildthings-collectables, assistent van Jesse Donker voor Hunkemöller, Alexandra Frida vs. Eyewish Opticiens op AFW2017, Tommy Hilfiger, Scotch & Soda, SESSIBON Fashionevents en JFK MAGAZINE.

Wat ze over me zeggen

"Saron is zeer professioneel, heeft ontzettend goed meegedacht en een mooi netwerk op het gebied van fashion. Ze heeft precies de stijl weten neer te zetten die ik voor ogen had. Ik hoop in de toekomst nogmaals met Saron samen te werken"

Leanne Jacometti

Wildthings Collectables

"De foto's uit de productie die Saron met onze collectie heeft gedaan zijn sterk! Qua grafische compositie, kleurgebruik en dynamiek. Saron maakt frisse, jonge combinaties van kledingstukken. We zijn erg blij met het resultaat!"

Sanne & Anne

Schepers Bosman