De 8 grootste mode-missers

Weer
Er is niets zo onvoorspelbaar als het weer!
March 30, 2017
Speciaal voor jullie: mijn modeflaters!
April 6, 2017

De 8 grootste mode-missers

modemissers
Na een hele reeks styleblog's over hoe het wél moet, vond ik het wel eens tijd worden om ook te focussen op hoe het niet moet! Want we kunnen het wel massaal negeren, maar er zijn toch nog altijd vrouwen die ontzettend slecht gekleed over straat gaan en niet eens door hebben dat ze een totale flater slaan in hun zorgvuldig uitgekozen outfit. Je ziet mij niet lachen..
want juist deze dames wil ik dolgraag helpen!
Dus speciaal voor jullie de 8 grootste mode-missers op een rijtje..

1.

Yup. Met stip op nummer 1, de witte legging! Alhoewel ik iedereen altijd adviseer om ze te verbranden, zijn er nog altijd vrouwen die geloven dat je beter een witte legging onder een jurkje kan dragen dan met blote benen over straat gaan. Tja, je zou maar eens een zomers kleurtje op je benen krijgen! Voor eens en altijd én voor iedereen.. de witte legging is NOT DONE.. not now and not ever!

2.

"Té is nooit goed, behalve tevreden".. en dat geldt ook voor designer kleding. Je van top tot teen in dure merken hullen is geen garantie voor succes en het is ook niet wat we graag zien. Kleed je liever een beetje bescheiden en draag je designer top op een simpele spijkerbroek, of combineer je Zara outfit met een designer tas. Leg het er in ieder geval niet te dik bovenop en je zult zien dat je designers er nóg meer uit springen!

3.

Het is niet zo dat wanneer je een maatje kleiner koopt, je ook een maatje kleiner wordt! Sterker nog.. dat maatje te klein zorgt er juist voor dat je alleen maar steviger lijkt. Neem daarom altijd de tijd om kleding te passen voor je het koopt. "Ik heb wel eens een shirtje gekocht dat eigenlijk twee maten te groot was omdat hij beter aansloot dan mijn eigen maat". Wat je in ieder geval niet moet doen is stand vast jouw maat 38 aanschaffen omdat je daar van jezelf in moet passen.

Lees hier: speciaal voor jullie mijn modeflaters!

4.

Ook al is de trend van het moment om flink te mixen & matchen.. er bestaat nog altijd zoiets als 'verkeerde kleur combinaties'. Zo ben ik persoonlijk geen fan van de zwart/bruin combinatie. Belangrijker dan de combi is natuurlijk dat een kleur bij je moet staan. Veilige kleuren zijn over het algemeen: blauw, groen en paars. Deze kleuren matchen bij iedere huidskleur en haarkleur. Je moet vooral oppassen met roze, rood en geel. Draag dus niet zomaar iedere kleur en iedere combinatie!

5.

Deze is eigenlijk speciaal voor alle blondines. Jullie hebben helaas het nadeel dat bepaalde patronen en kleuren snel 'ordinair' worden. Dit is waarschijnlijk geen nieuwe informatie maar het is redelijk gemakkelijk op te lossen. Probeer vooral de kleur rood en panterprint te vermeiden. Die twee, en jouw prachtige blonde lokken zijn helaas geen vriendjes. Er zijn natuurlijk altijd uitzonderingen en manieren waarop het wél kan, maar zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb ;)

6.

Draag een mooie jurk met afgetrapte schoenen, en je kunt net zo goed een vuilniszak aantrekken. Dat geld eigenlijk voor alle items die zijn verwassen, vlekken of gaatjes vertonen, of gewoon afgedragen zijn. Schone en verzorgde kleding is echt het halve werk. Schroom ook niet om af en toe even te strijken. Is dat te veel moeite dan heb je bij de Blokker voor nog geen tien euro een handige stomer die perfect werkt!

7.

Wat we meestal vergeten is dat ware schoonheid aan de binnenkant zit, en in dit geval aan de binnenkant van je shirt! Er is niets belangrijker dan het dragen van een BH in de goede maat. Een te grote BH gaapt en een te kleine BH.. nou dames, dat willen we niet! Als je niet wilt dat hij doorschijnt, draag er dan eentje in huidskleur of bordeaux rood. Vergeet ook niet dat hij tegenwoordig vaak als mode accessoire wordt gedragen, dus investeer in een goede en mooie BH.

8.

De laatste maar absoluut de meest gemaakte modemisser is toch wel roekeloos de trend volgen zonder je ook maar een moment af te vragen of iets wel bij jou past. Ik ben een voorstander van 'jezelf uitdagen' en 'out-of-the-box denken' maar wanneer iets totaal niet bij je past, straal je dat ook uit. Mijn advies: "blijf altijd dicht bij jezelf en kijk eens goed naar welke kleuren, maten en vormen bij jou passen."

Schroom je niet om een professional om advies te vragen. Er is niets belangrijker dan goed beeld van jezelf en passend advies waar je je leven lang mee vooruit kan. Ik heb nog een hele hoop do's & don't s voor je klaar liggen! Het enige wat jij hoeft te doen is je aanmelden voor Pretty Proof of stuur een e-mail naar info@prettypetite.nl
En wie weet sta ik binnenkort met jou voor de spiegel om jou passend advies te geven.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *