Dé formule om succesvol te shoppen!

6 idioot simpele tips om je Basics op te leuke!
June 1, 2017
Online shoppen
6 interessante redenen waarom je niet online moet shoppen!
June 15, 2017

Dé formule om succesvol te shoppen!

Shopping
Winkel-in en winkel-uit, winkel-in en winkel-uit.. we hebben er massaal een hekel aan wanneer we opzoek zijn naar dé perfecte outfit, maar we deze ner-gens kunnen vinden! Gek eigenlijk, want er is aanbod in overvloed. Winkels hangen vol met de meest verschillende items, en tóch zit dat ene kledingstuk voor jou er niet tussen?! Of ligt het misschien aan de manier hoe jij opzoek gaat naar die perfecte outfit? We geven vaak het aanbod de schuld, maar het probleem wordt pas opgelost wanneer je leert om beter te zoeken. Want no way dat ze in iedere winkel bordjes op gaan hangen met jouw naam erop zodat je eindelijk kan vinden waarnaar je opzoek bent. Daarom speciaal voor jou deze zes super handige tips om succesvol te shoppen!

1. Maak een plan!

De grootste fout die we allemaal maken is dat we gaan shoppen met een visualisatie van dé perfecte outfit, die we dan ook nog eens moeten gaan vinden binnen een paar uur. Ik kan je alvast op een briefje geven dat dit in 99% van de gevallen niet gaat lukken! Vaak kom je thuis met tig items die je niet nodig had, omdat je in de tussentijd je gevisualiseerde outfit al compleet was vergeten. Of, in het ergste geval, ga je naar huis met niets omdat je hebt gefaald. Of zo voelt het in ieder geval. Wat ik je absoluut kan aanraden is om een lijstje maken, in de notities van je telefoon bijvoorbeeld, met daarin kort omschreven met welke items jij weer huiswaarts wil keren. Een soort boodschappenlijstje. Wie heeft wel eens boodschappen gedaan zónder lijstje? Hands please! En wie is er toen thuis gekomen met van alles behalve dat ene pak melk dat je nodig had? Precies, maak een lijstje zodat je kan genieten van het shoppen en je gegarandeerd wél met de items thuis komt waar je nog veel plezier van gaat hebben.

2. Met de klok mee

Wie kent Ellie Lust? Woordvoerster van de politie én mijn persoonlijke favoriete 'Wie is de Mol?' kandidaat ooit. Naast de fantastische etherdiscipline heb ik van haar nóg iets geleerd. Namelijk de manier hoe je succesvol en doelgericht iets kunt vinden. Dat is dus niet kris-kras door de winkel heen, maar met de klok mee! Ook al zie je op rechts een te gek t-shirt hangen, loop de winkel door met de klok mee en je komt uiteindelijk ook bij dat t-shirt uit. Misschien heb je zelfs al een beter alternatief gevonden. Kortom: als de politie op deze manier zoekt naar bewijsmateriaal én het kan vinden.. grote kans dat jij op deze manier ook gemakkelijk jouw perfecte outfit scoort!

3. Maat of maatstaaf?

'Ik héb maat S dus ik koop maat S!' Nu ga ik je wat vertellen wat je niet graag zal horen, maar je hébt helemaal geen maat S. Jij hebt waarschijnlijk het figuur en de omtrek om je aan maat Small te houden. Dat is echt totaal iets anders. Er zit namelijk onwijs veel verschil tussen maat S en maat S, waardoor een kledingstuk volledig kan misstaan of juist zit als gegoten. Bind je niet te veel vast aan deze maten, het zijn slechts maatstaven. Neem van ieder item ten minste twee verschillende maten mee naar het pashokje en focus je op de pasvorm in plaats van op de maat. De kans is groot dat je deze keer wél met een passend item de deur uit loopt.

4. Maak het af!

Iedereen die door het leven gaat zonder schoenen mag deze tip wat mij betreft overslaan. Voor de rest van jullie, opgelet! Ga vanaf vandaag nooit, maar dan ook nooit (!) meer iets passen zonder dit te combineren op de manier zoals je dat van plan bent te gaan doen, ná dat je het item hebt gekocht. Lees deze zin nog 3 keer opnieuw en laat het even bezinken. Wat we namelijk allemaal doen is dat we alleen een top passen, om deze vervolgens weer terug te hangen omdat hij absoluut niet staat bij de outfit die je op dat moment aan hebt. Ook passen we altijd alles zonder dit te combineren met de juiste schoenen. Veel moeite is het niet om eventjes een bijpassende broek én een goed paar schoenen uit het kledingrek te vissen. Veel kledingwinkels verkopen namelijk om deze reden ook schoenen. Daar is over nagedacht! Dat betekend niet dat je de volledige outfit moet kopen wanneer je eigenlijk alleen maar opzoek was naar een topje. Maar zo krijg je in ieder geval een goed beeld en beland je net gekochte topje niet direct met prijskaartje en al in je kledingkast, omdat je geen idee hebt hoe je het gaat combineren.

5. Maak foto's.

Één van de meest voorkomende redenen waarom we huiswaarts keren zónder buit is omdat we in de allereerste winkel iets aanpassen, dit vervolgens niet kopen 'want het is pas de eerste winkel' en aan het einde van de dag vergeten zijn dat dit best een kanshebber was. Voor dit probleem is één hele gemakkelijke oplossing, eentje die iedereen met een mobiele telefoon per direct kan uitvoeren.. maak foto's! Even snel een kiekje en door. Aan het einde van de dag bekijk je de foto's die je hebt genomen en beslis je of je die outfits een tweede kans geeft. Zorg ook dat duidelijk te zien is in welke winkel je de foto hebt genomen, zodat het geen eindeloze zoektocht wordt.

6. Bij twijfel..

Niet doen! Dat is tenminste het meest herkenbare antwoord. Echter ben ik het daar niet helemaal mee eens. Wat je beter kunt doen bij twijfel is het volgende: 'Stel je voor. Je staat in een pashokje en de broek die hebt aangepast is tof en zit heerlijk, maar je twijfelt. Natuurlijk ben je vergeten om tip vier uit te voeren.. geen nood er is nóg een manier. Beeld jezelf in dat je thuis voor je kledingkast staat in deze broek, en je moet het combineren met tenminste drie verschillende items.' Lukt dit? Dan lijkt het me absoluut een kanshebber. Lukt dit niet? Dan zeg ik: Niet doen! Is dit nou een daily strugle voor je? Dan bestaat er ook altijd nog zoiets als een Shopping Experience Coach ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *