De laatste Amsterdam fashionweek? Ik was erbij!

Beautyblog
Zonnebrand + nagellak = zomer!
July 13, 2017
stylist
Code rood!
August 10, 2017

De laatste Amsterdam fashionweek? Ik was erbij!

AFW 2017
Afgelopen week stond Amsterdam weer in teken van Fashionweek. Het druk bezochte evenement, gesponsord door Mercedes-Benz, is hét walhalla voor Nederlandse fashion guru's! Nederlands design talent showt daar hun allernieuwste creaties van top niveau. De roddel gaat dat dit wellicht de aller-laatste editie is van dit mode evenement, maar daar hebben we vorige week weinig van gemerkt. Het was afgeladen vol bij alle show's en ik mocht me gelukkig prijzen met een plek op de gastenlijst voor de shows van Trihnbecx en SchepersBosman! Maar wat gebeurt er eigenlijk ná deze artistieke week? Wat gaan we terug zien in het straatbeeld van deze fantastische ontwerpers? Ik neem je mee door een kleine sfeerimpressie:
van Fashionweek tot jouw kledingkast.

TRIHNBECX

"Ontwerpers Tung Trihn & Tim Becx, beide afgestudeerd aan ArTez vormen sinds 2015 een ijzersterk duo! Dit jaar knalde ze van de catwalk met een gedurfde, maar typische collectie. TRIHNBECX, dat inmiddels bekendstaat om een gedurfd kleurpalet, opent hun show met een aantal looks die in kleurgebruik daar haaks op staan. Volledig in het wit laten ze zien hoe goed de ontwerpers hun looks hebben doordacht. De witte looks worden al snel aangevuld met appeltjesgroene, helderblauwe, pimpelpaarse en knalrode creaties, waar ze opnieuw hoge ogen mee gooien. Dit in combinatie met laklagen en sensuele inkijkjes zochten ze juist de spanning op, om naast functionaliteit ook fantasie in hun looks te krijgen. Ik verwacht dan ook dat deze sensuele en kleurrijke combinatie absoluut een trend gaat worden voor 2018!"

SchepersBosman

"Nog een duo afgestudeerd aan ArTez dat hun fantastische creaties mocht showen op Fashionweek, en hoe! Sanne Schepers en Anne Bosman, die met deze collectie ook al in de finale stonden van 'Mercedes-Benz Les Etoiles Design Compatition' speelde in op stereotypische kledingstukken. De creaties, geïnspireerd op assemblage-iconen als Robert Rauschenberg en John Chamberlain, zorgde voor een muisstil publiek. Met hun typische stiksels waarbij de naden aan de buitenkant zitten, asymmetrische ontwerpen en gedurfde stofkeuze zorgde SchepersBosman voor een nieuwe bewustwording. Het asymmetrische en de gewaagde gekleurde blokjes is zomaar iets wat jij in 2018 zeker terug gaat zien in de winkels!"

MAISON the FAUX

"De trend zit hem tijdens Fashionweek niet alleen in de kleding maar ook in de ontwerpers. MAISON the FAUX past namelijk als derde ontwerpersduo prima in dit rijtje van talentvolle Nederlandse ontwerpers dat hun collectie showde afgelopen week! Een show die meer weghad van een schouwspel dan van een catwalk zette de laatste avond van Amsterdam Fashionweek volledig op zijn kop. Het duo koos voor zonnebanken op de catwalk waar hun excentrieke modellen langsdenderden. De looks waren uitgevoerd in zachte pastellen, maar de sfeer was alles behalve 'zacht'! Joris Suk en Tessa de Boer wortelen zich in een groot gevoel voor humor en zelfspot, gecombineerd met een diepe liefde voor mode. MAISON the FAUX vertegenwoordigt een nieuw en fris vooruitzicht op mannelijkheid en vrouwelijkheid (human wear)."
Foto-credits: Team Peter Stigter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *