Deco zonder Doekoe

girl-with-hart-balloon
Vintage Valentine
February 14, 2017
Mermaid 2
Lente oh lente, wat moet ik aan?!
March 2, 2017

Deco zonder Doekoe

Tafel-stoelen

Ik denk dat we het allemaal wel kennen: "veel willen met weinig".
In de stad vindt je altijd toffe kleding wanneer er even geen geld voor is en persoonlijk heb ik dit probleem vaak met de decoratie van mijn huis. Ik vind ALLES leuk en zou het liefst ieder seizoen van interieur wisselen, maar mijn portemonnee zegt vaak "Nee!" Zo heb ik een jaar geleden mijn hoge eettafel verkocht om daarna van dat geld een nieuwe te kopen...
Nou, de opbrengst is verdwenen in mijn kledingkast en ik heb een jaar lang (!) zonder eettafel geleefd! Nog steeds zonder budget vond ik het toch wel eens tijd worden om hier verandering in te brengen. Allereerst heb ik Pinterest afgestruind opzoek naar inspiratie. Wat is relatief haalbaar zonder budget? Natuurlijk weer veel te veel fantastische dingen gezien maar besloten om te gaan voor de 'Vintage look'.

Hoe ik het ervan af heb gebracht met zo min mogelijk Doekoe ga ik jullie nu laten zien!

1.

Voor €15,- heb ik deze grenen houten eettafel gekocht op Marktplaats. Het is niet een bijzonder mooie tafel maar hij is onbehandeld, heeft geen schade en is in mijn gewenste formaat. Prima tafeltje om mee aan de slag te gaan!

2.

Ik kan best een beetje klussen dus heb ik bij de Praxis een blikje 'White wash' gescoord.
Kosten: €11,49 + €2,39 (kwast)
Voor deze tafel heb ik de kleur 'Kiezel' gekozen omdat de tafel een warme gloed over zich heeft. Zorg dat je je altijd goed laat voorlichten bij het kiezen van de kleur en soort verf. Niet alles is overal voor geschikt en aangezien we geld willen besparen, kunnen we het ons zelf niet veroorloven om 3 potten verf te verspillen.

3.

Start met het schuren van het te behandelen product, in dit geval de tafel. Wat ik eigenlijk al meteen verkeerd heb gedaan, en iedere handyman gaat dit natuurlijk opmerken, is dat ik eigenlijk de tafel uit elkaar had moeten halen. Hier had ik niet zo veel zin in want hij stond pas nét in elkaar, dus vergeef me dat ik jullie al meteen het verkeerde voorbeeld geef.
Ach, het gaat om het idee!
Na de voorbereiding kun je aan de slag met de White Wash, zie het resultaat na één keer behandelen..

4.

Na twee keer behandelen is dit het resultaat! Mocht je je nu afvragen "waar komen die stoelen ineens vandaan?".. ook de stoelen heb ik gekocht via Marktplaats. Lang leven 'Gratis af te halen'! Hierdoor kon ik de kosten van mijn eethoek zo laag mogelijk houden en had ik zelfs wat budget over voor wat decoratie op mijn eettafel.

5.

Om de kosten van de decoratie zo laag mogelijk te houden, ben ik gaan Deco-shoppen bij de Kwantum. Kosten van deze toffe items:
Groene vaas €8,00
Koperen schaal €3,50
Lantaarn koper & glas €5,00

conclusie

Ik ben een dag heerlijk creatief bezig geweest! Ik kan weer normaal eten, vrienden uitnodigen of een blog schrijven aan mijn 'nieuwe' eethoek die me maar liefst €45,38 heeft gekost. Het leven hoeft dus niet zo duur te zijn, en wonen al helemaal niet.
Vind jij dit nu leuk?! Laat je comment hieronder achter. Ik ben erg benieuwd wat jullie vinden van mijn creatie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *