Een exclusief diepte interview met: Mij!

Speciaal voor jullie: mijn modeflaters!
April 6, 2017
Fotoshoot
6 interessante feitjes die niemand je vertelt over Fotoshoots!
April 20, 2017

Een exclusief diepte interview met: Mij!

Interview

Ik ben onlangs gevraagd voor een exclusief interview, niet Gigi maar Saron! Yep, ik moest mezelf ook eventjes knijpen. Hoe dan ook, het heeft me op een idee gebracht. 'Wat dat idee is?' Dat hou ik nog even geheim, maar hieronder kun je alvast het interview lezen dat ik zelf heb afgestaan. 20 vragen én antwoorden over mijn werk als fashion stylist, mijn privé leven en mijn relatie. Heel veel leesplezier en stay tuned, want binnenkort maak ik mijn geheim aan jullie bekend!


1) Vond je het eng om afgelopen jaar in het diepe te springen met een lege agenda?

'Dood eng! Vooral die lege agenda stond me niet aan. Ik hou van een gestructureerd leven, iemand die me vertelt waar ik hoe laat moet zijn. Maar ineens was mijn planning leeg en werd er van mij verwacht dat ik deze in korte tijd snel zou opvullen. Wat me meteen brengt op het grote vóórdeel van een lege agenda. Ik had tijd om mijn eigen plannen te maken en uit te voeren zonder dat iets of iemand me ervan weerhield. Om eerlijk te zijn heb ik het 'zelfstandig-ondernemerschap' behoorlijk onderschat. Ik noem mezelf dan ook absoluut nog een ondernemer maar een creatieveling die graag doet wat ze leuk vindt. Het 'in het diepe' springen is me alles meegevallen, ik wist wat ik wilde dus ik werd al snel goed opgevangen.'

2) Als je iets aan je business zou kunnen veranderen, wat zou dat dan zijn?

'Het klinkt misschien heel materialistisch maar ik zou wat meer financiële vrijheid willen hebben. Ik zeg niet dat ik rijk wil worden, maar momenteel kost mijn werk me meer dan het oplevert. En alhoewel ik super dankbaar ben dat ik mijn droombaan mag uitvoeren, zou het me een stuk meer rust geven als ik niet wanhopig opzoek hoef te zijn naar inkomen. Ik zou op die manier mijn creativiteit meer kunnen uiten in plaats van de ‘klusjes’ doen die eigenlijk niets met mijn doel te maken hebben.'

3) Wat zijn je goede eigenschappen, en je minder goede?

'Ik beschrijf mijn goede eigenschappen liever als mijn kracht, en mijn kracht is absoluut mijn enthousiasme. Ik ben eigenlijk altijd positief en opgewerkt en kleine tegenslagen krijgen me niet klein. Verder zie ik mezelf als een sociaal en vriendelijk mens met onwijs veel geduld. Ik ben behulpzaam en zet mezelf vaak op de tweede plaats. Helaas wordt van deze eigenschappen nog al eens misbruik gemaakt. Eigenlijk zijn mijn goede eigenschappen dus tegelijkertijd mijn minder goede, aan mij de taak om hier een goed balans in te vinden.'

4) Je komt sterk over, hebben mensen daardoor wel eens een verkeerde indruk van je?

'Helaas is het antwoord hierop: 'Ja!'. Ik ben niet zo lang, slechts 1.57 dus ik heb me mijn hele leven groter (letterlijk) moeten voordoen dan ik eigenlijk ben. Ik ben me ervan bewust dat ik hierdoor voor sommige over kan komen als arrogant, terwijl ik dat absoluut niet ben! Mijn goede vriendinnen en familie zullen dit zeker beamen. Mijn sterke karakter heb ik te danken aan alle pestkoppen op mijn basisschool én middelbare school. Mochten jullie dit lezen, 'dank hiervoor.' Ik ben me nu meer bewust van wie ik ben en wat ik kan, en dat maakt me nu zeker een sterker mens.'

5) Hoe kijk jij naar de 'mode wereld'?

'Het is een gekke wereld. Ik heb vooral gemerkt dat het voor de buitenwereld één grote glitter en glamour wereld lijkt, maar ik heb het tegendeel hiervan al meermaals ondervonden. Het is een harde wereld waar ‘zien en gezien worden’ een grote rol speelt. Je kunt nóg zo goed zijn in wat je doet, als je geen groot netwerk hebt of door de juiste influencer wordt ontdekt, moet je heel hard werken om je doel te bereiken. Ik kan me zomaar voorstellen dat menig 'stylist-in-spee' na een tijdje afgehaakt omdat zijn/haar werk gewoon niet gezien of begrepen wordt. Wat super jammer is, want dit zijn vaak de unieke persoonlijkheden die het werk zo inspirerend maken.'

6) Je hebt ooit modellenwerk gedaan, ben je nu nog altijd veel bezig met jouw schoonheidsidealen?

'Ook al sta ik zelf niet meer voor de camera, ik vind een gezonde levensstijl super belangrijk. Ik ben voor mijn werk veel onderweg of hele dagen in een fotostudio. Ik neem dan ook altijd een stevig ontbijt omdat ik niet altijd kan plannen wanneer ik mijn volgende maaltijd kan nuttigen. Op de set ben ik continu in beweging, wat ik heerlijk vindt want stil zitten is echt niets voor mij. Daarom ga ik ook altijd, wanneer ik weer eens een dag met de auto door Amsterdam heb gereden, lekker hardlopen of wandelen om zo alsnog mijn dagelijkse beweging te halen. Daarnaast ga ik ieder week naar mijn Power-yoga klasje om even volledig tot rust te komen en tegelijkertijd actief bezig te zijn. Ik merk dat ik het soms ook echt nodig heb om even afleiding te zoeken in deze onmogelijke posities. Verder let ik heel nauwkeurig op mijn voeding. Ik ben vegetarisch en verkies een lekkere salade eigenlijk altijd boven patat of pizza. Daar komt nog bij dat ik allergisch ben voor cacao, dus chocolade zit er al mijn hele leven niet in. Geen gemis, alleen in kilo’s haha.'

7) Wat zijn je plannen voor 'Pretty Petite' voor de toekomst?

'Poeh, dat zijn er zoveel! Ik ben naast een harde werker ook een dromer en mijn grote wens is een eigen evenement organiseren waar duizenden mensen op af komen om een dagje op en top gekleed te worden door stylisten en designers. Maar voordat het zover is zijn we jaren verder. Voor de nabije toekomst wil ik me vooral focussen op publicatie van mijn eigen producties en meer vaste klanten voor wie ik regelmatig mooi werk mag maken. Ook zou ik actiever willen zijn als personal shopper, maar ik ben er van overtuigd dat dit vanzelf gaat lopen wanneer ik meer naam en gezichtsbekendheid krijg.'

8) Wat is tot nu toe het aller tofste dat je gedaan heb als stylist?

'Dat is makkelijk, Amsterdam Fashion Week! Hier heb ik afgelopen Januari gewerkt voor Alexandra Frida vs. Eyewish en is tot nu toe het meest bijzondere wat ik heb mogen doen. Daarnaast heb ik de eer om met veel bijzondere mensen samen te werken, zoals Charlona Teerlink met wie ik veel producties heb gemaakt. Met haar ga ik binnenkort ook nog een hele interessante ontwikkeling door, maar daarover kan ik nu nog niet al te veel zeggen.'

9) Wat staat er bovenaan op je bucket-list?

'Werken (of alleen al aanwezig zijn) op de Fashionweek in Milaan, Parijs en New York! Ik zou sowieso dolgraag meer willen werken in het buitenland. Daar vind je vaak de meest prachtige locaties voor fotoshoots en het geeft een extra boost omdat ik gek ben op reizen.'

10) Heb je nog een goed advies voor wie stylist wil worden?

'Ik denk dat ik vooral advies heb voor iedereen die nog twijfelt om van zijn/haar passie z'n beroep te maken. 'Stop met twijfelen en ga het gewoon doen!' Het zal misschien niet altijd even gemakkelijk gaan maar vergeet niet dat je iedere dag mag doen wat je leuk vind. Door te stoppen met wat moet en te gaan doen waarvan je gelukkig wordt, heb je nooit één dag verspilt. De mogelijkheden zijn er in overvloed! We leven in 2017, de tijd van de zelfstandige ondernemers. Naar mijn gevoel zijn er altijd kansen voor de mensen die ze aangrijpen. Maar je moet het wel doen!'

11) Je vriend Elwin werkt als back-liner voor menig artiest, ondervind jij hieruit veel voordelen?

'Dit is iets waar ik eerlijk gezegd juist meer uit wil halen. Momenteel hou ik me nog op de achtergrond als het gaat om klanten werven in de muziek scene. Een business waarin ik eigenlijk gemakkelijke toegang toe heb, waar véél toffe styling aan te pas komt én iets wat vele niet hebben op deze manier. Toch zie ik de muziek meer als zijn ding, en probeer daarin zeker niet opdringerig over te komen. Elwin is zo zelf ook niet en zal mij ook niet snel op de voorgrond plaatsen. Toch is het wel iets waar ik de laatste tijd meer mee bezig ben. Wordt vervolgt!'

12) Wat zou je doen als Elwin plotseling veel geld verdient, en zegt dat jij niet meer hoeft te werken?

'Blijven werken! We leven momenteel in een maatschappij waar het eindelijk voor mannen én vrouwen even belangrijk is om een goede baan te hebben, we strijden voor gelijke rechten en geen discriminatie in seksualiteit.. dan ga ik toch niet thuis zitten als het me even komt aanwaaien? Nee, ik hou van mijn baan en zie mijn werk eigenlijk niet eens als 'mijn werk'. Los daarvan zou Elwin me ook nóóit adviseren om te stoppen. Hij is juist mijn grootste supporter omdat hij weet hoe gelukkig ik wordt van mijn werk.'

13) Kleed jij je voor mannen of voor vrouwen?

'Dat ligt nogal aan de gelegenheid. Ik vind het nog altijd belangrijk om me voor mijn vriend mooi te kleden wanneer we uit gaan. Iedere vrouw die zegt dat ze het niet leuk te vinden om op een positieve manier bekeken te worden door mannen, spreekt niet de waarheid. Voor de vrouwen doe ik het vooral ter inspiratie. Slonzig over straat gaan zit er in ieder geval niet meer in, maar dat heeft ook nooit bij me gepast.'

14) Heb je als knappe, slimme vrouw weleens het gevoel dat je je extra moet bewijzen?

'Nee eigenlijk niet. Ik ben vooral mezelf, en personen voor wie ik me extra moet bewijzen kom ik gelukkig niet zo vaak tegen. In mijn werk meer dan in mijn privé leven, maar dat houd me juist scherp. Ik heb in tegenstelling tot andere fashion stylisten géén mode opleiding gedaan, maar ook daarin ondervind ik nog altijd geen nadelen. Het wordt zelfs vaak als positief ervaren dat ik zo gemotiveerd ben om zelfs zonder opleiding het te gaan maken als stylist. Mijn opleiding tot socioloog en mijn werkervaring in de zorg zie ik als een extraatje. Ik benut nog altijd alle kwaliteiten die ik daar heb geleerd, iets wat op de modeacademie niet in het lespakket zit.'

15) Gaan kennis en mode goed samen voor jou?

'Absoluut! Je zult mij nooit horen zeggen dat mode niets met kennis te maken heeft. Alhoewel je vaak alleen het creatieve aspect ervan ziet, zit er een hele wereld van financiën, ondernemerschap en technische kennis achter. Zoals ik hiervoor al beaamde benut ik mijn kennis nog altijd goed, ook al werk ik niet meer in het beroepsveld waar ik voor heb gestudeerd. Mijn witte ziekenhuis kleding was echter niet zo modieus, dus die heb ik met alle liefde ingeruild.'

16) Heb je het altijd belangrijk gevonden om je eigen geld te verdienen?

'Mijn ouders hebben me altijd geleerd om goed om te gaan met geld. Of geprobeerd althans. Los van van het feit dat financiën nooit echt mijn ding is geweest, leef ik al mijn hele leven met een reusachtig gat in mijn hand. Papa en mama moesten dan toch vaak even bijspringen, wat niet altijd op prijs werd gesteld. Ik kan dan ook niet zeggen dat ik het altijd belangrijk heb gevonden, maar vanaf het moment dat ik op mezelf ben gaan wonen is dat volledig omgeslagen. Nu vind ik het verschrikkelijk om afhankelijk te zijn van anderen, op ieder gebied eigenlijk, maar vooral als het aankomt op geld. Ik ben pas écht trots wanneer ik iets van mijn eigen welverdiende centjes heb gekocht.'

17) Als je mag kiezen tussen één miljoen op je bankrekening of een succesvol bedrijf, wat zou je kiezen?

'Is beide ook een optie? haha. Nee, ik zou zeker voor 100% gaan voor een succesvol bedrijf. Heel hard werken en dan komt dat miljoen vast wel een keer!

18) Heb je een idool, of iemand tegen wie je op kijkt?

'Meerderen, er zijn veel mensen die me inspireren of waarbij ik denk 'ik zou best een dagje jou willen zijn'. Negin Mirsalehi is zo iemand. Een vrouw met een carrière waar je U tegen zegt, en dat helemaal op eigen houtje heeft opgebouwd. Ik bewonder haar om wat ze doet maar vooral om wie ze is en hoe ze haar leven leeft. Er zijn dagen geweest dat ik super jaloers op haar was, omdat ze het leven lijd dat ik zo aanbid. Maar nu is ze meer een drijfveer die er voor zorgt dat ik een goed 'voorbeeld' heb van wat ik graag zou willen bereiken. Naast Negin zijn er nog meer, maar het komt eigenlijk bij allemaal op het zelfde neer. Ik kijk niet tegen ze op, ik bewonder ze en knok hard om ooit te kunnen leven zoals zij.'

19) Je bent stylist, maar betekend dat ook dat je zelf een flinke kledingkast bezit?

'Haha, I wish! Het is niet weinig maar een flinke inloopkast is toch wel iets wat hoog op mijn prioriteitenlijstje staat. Ik ruim wel vaak mijn kleding op. Zo'n twee keer per jaar gaat mijn kledingkast volledig op de schop en gooi ik alles weg waarvan ik weet dat ik het niet meer aantrek. Alle kledingstukken met gaatjes of vlekken redden het al niet eens meer terug naar de kast, die gooi per direct weg. Na zo'n opruim sessie vind ik het wel weer tijd worden om te gaan shoppen, en binnen no-time is mijn kledingkast weer nét zo vol als hij was voordat ik ging opruimen. Sinds ik werk als fashion stylist ben ik wel kieskeuriger geworden als het gaat om kleding kopen. Ik zie natuurlijk vééél items voorbij komen tijdens mijn werk, dus ik ben vaak snel ergens op uitgekeken omdat ik het te vaak heb gezien.'

20) Wat is het eerst volgende op je to-do lijst?

'Zoals ik hierboven al een beetje heb verklapt, gaan Charlona en ik momenteel door een interessante ontwikkeling. Wat ik erover kan en mag zeggen is dat we onze krachten gaan bundelen, samenwerken dus. Niet alleen tijdens de fotoshoots die we produceren maar als een creatief duo. Hier zijn we momenteel druk mee bezig en daarnaast hebben we nog een stuk of zes producties gepland staan, dus rustig aan doen zit er voorlopig niet in. Daarnaast ben ik druk bezig met het werven van nieuwe brands en labels waarvoor ik de styling mag doen, en mijn website ontwikkelen tot een mode-platform dat vrouwen dagelijks mag inspireren. Dit is pas een kleine selectie van mijn to-do list, ik ben lekker druk.'Zo! Dat was best een lange zit maar super tof dat je het hele interview gelezen hebt. Ik heb uitgebreid antwoord gegeven op diverse vragen, maar heb jij nog een dringende vraag voor mij? Ik nodig iedereen van harte uit om al jullie vragen hieronder als reactie te plaatsen en ik beantwoord ze met liefde. Ook verklapte ik in het intro al dat ik een geheimpje heb, en voordat ik dat bekend maak zou ik graag van jullie weten:
'Wie zou jij nou graag het hemd van het lijf wil vragen?'
Ik zie jullie reacties graag tegemoet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *