Jewelry is the Key!

Planga van Cartier of Brakka van Balmain
November 2, 2017
Shoes
Het schoen seizoen
November 25, 2017

Jewelry is the Key!

Jewelry 2018
Vorige week heb ik jullie al wat ins & outs gegeven wat betreft de accessoire trends van dit najaar en winter 2018. Maar zo als jullie misschien is opgevallen.. er ontbrak een heel groot aandeel wanneer je het hebt over 'Accessoires', namelijk: Sieraden en Juwelen! Daarom zetten we deze week de sieraden extra in de spotlights, en geef ik jullie de aller laatste trends recht vanaf de catwalk.

Spoiler-alert: "Ladies, in mijn volgende blog zijn de schoenen aan de beurt!"

Sustainable

De hele modewereld staat momenteel veel al in het teken van duurzaamheid. Aangezien de mode industrie één van de meest vervuilende sectoren is, lijkt het erop dat designers over de hele wereld zich samen sterk maken voor het gebruiken van duurzame producten en zo min mogelijk afval! Dit zien we ook terug in de sieraden.

Dancefloor

"Diamonds are a girls best friend". En zo is het maar net! De big & bright oorbellen zijn dit jaar dan ook niet te missen. Wil je dit jaar dus een beetje opvallen op de kerstborrel? Ze zijn ook zeer geschikt als kerstboom geschenk (hint hint).

Key-less

Deze opvallende opkomer kon ik ook niet aan mijn neus voorbij laten gaan. De 'Key trend', waarbij sleutels van diverse soorten, maten en kleuren worden gebruikt als decoratie aan oorbellen, ketting en armbanden. Ik vind het persoonlijk wel een grappige en creatieve twist, en enorm handig wanneer je geen zakken heb in je party dress!

Mix & Match

Ken je dat, wanneer je één van de twee oorbellen bent verloren en je dus je favoriete paar oorbellen niet meer kunt dragen? Dan is dit jouw jaar. Mix & Match er maar op los met korte, lange, opvallende, subtiele en kleurrijke creaties. Hoe diverser hoe beter!

Hand Bracelet

Een andere opvallende nieuwkomer in de accessoire lijn is toch wel de armband die ook (deels) de handpalm bedekt, of terwijl de 'Hand bracelet'. We kennen hem al van de SS17 collectie, maar dan met een dun koortje tussen de vinger(s) en de pols. Nu is hij wat groter én wat opvallender. Passend bij het thema van dit jaar zullen we maar zeggen.

Big & Round

Mijn moeder maakte zich altijd vreselijk zorgen om mijn oorlellen wanneer ik tien jaar geleden de deur uit liep met zulke grote ronde ringen in mijn oren. Ze mag zich opnieuw zorgen gaan maken, want ze zijn terug hoor. En hoe! Had ik al gezegd dat 'Groot & Opvallend' de key-words zijn voor de accessoire trends á 2018?

Long Necklaces

Wel, niet, wel, niet.. de lange kettingen blijven een beetje komen en gaan. Dit jaar staan ze weer vooraan in de rij en is vooral de duurzaamheid van de ketting erg belangrijk. De ketting is dit jaar een heus hangend statement waarin veel gebruik wordt gemaakt van artistieke vormen met duurzame producten.

Earcuff

Piercings zijn natuurlijk over het algemeen al een langere tijd heel populair. Met name onze oren laten we regelmatig doorprikken om er vervolgens een mooie diamantje of ringetje in te hangen. Nu bestaat er ook een minder 'pijnlijke' manier om je oren te versieren, namelijk door middel van een Earcuff. De kleintjes zijn al een poos op de markt, maar we maken ons nu klaar voor de grote jongens.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *