Laarzen in de zomer en sandalen in de winter? Het kan!

Is jouw kledingkast al klaar voor de herfst?
September 14, 2017
Mannen 2.0
Mannen, zijn jullie al klaar voor de winter?
October 12, 2017

Laarzen in de zomer en sandalen in de winter? Het kan!

Season Neutral
Wanneer we onze dagelijkse outfits combineren denken we vaak in hokjes, 'inside-the-box' zullen we maar zeggen. Nu we inmiddels kennis hebben mogen maken met de gender neutrale kleding (een hele goede ontwikkeling wat mij betreft), vind ik het de hoogste tijd om jullie nog een stukje verder uit jullie comfort zone te halen! Want naast het onderscheid in gender, bestaat er ook nog altijd zo iets al 'seizoensgebonden kleding'. En laten we hier nou vandaag een einde aan gaan maken!

Geen snowboots of (faux) fur jassen in de zomer en geen slippers of bikini's in de winter. Dit zijn wat mij betreft de enige items die wel degelijk seizoensgebonden zijn. Waarom? Omdat het simpelweg je dood wordt wanneer je ze wel draagt. Dat is ook meteen de reden waarom ik dit onderwerp heel graag met jullie wil bespreken. In Nederland kennen we geen échte winters en maanden lange snik hete zomers. Sterker nog, de kans dat de temperatuur in beide seizoenen overeen komt is groot! Waarom zouden we ons dan beperken tot een zomer of winter collectie, wanneer we best een beetje van beide kunnen dragen?

Zeker in de lente en in de herfst is het lastig om een 'seizoen geschikte' outfit te creëren. Dit zijn de seizoenen waarin we zogenaamd gaan wisselen van collectie terwijl het weer zich daar totaal nog niet voor leent. Vaak zijn het enkel de kleuren en de stoffen die kleding seizoensgebonden maken, want wie heeft jou ooit vertelt dat je geen rokje mag dragen in de winter? En we dragen allemaal wel eens een lange broek in de zomer, daar kijken we niet zo gek van op. Het is vaak een gevoels dingetje, een protocol is er namelijk niet. Toch zegt iets in je dat het 'niet kan'. Dus, hoe kunnen we onze aller daagse outfits nu Season Neutral maken?

Tip 1.

Zorg voor een goede verzameling natuurlijke tinten. Blauw, grijs, bruin, groen & zwart zijn veilig om mee te beginnen. Je kunt je Capsule wardrobe uitbreiden met jouw favoriete kleuren, en denk erom: deze zijn niet seizoensgebonden! Dat is wat we er zelf van hebben gemaakt. Zorg daarnaast voor goede fijne prints zoals strepen en ruiten. Season neutral hoeft namelijk absoluut niet saai te zijn!

Tip 2.

We combineren graag veilig, het lijkt soms wel een spelletje Kwartet! Een jas, een wollen trui, een lange broek, en een paar laarzen. Kwartet! Een top, een short, een katoenen vestje en een paar slippertjes. You won! Denk vanaf nu out-of-the-box, en combineer die wollen trui eens met een short en een paar toffe enkellaarsjes. Je zult zien dat je een fantastische combinatie kunt maken wanneer je het 'seizoensgebonden' los laat!

Trendy & Season neutral combineren!

1.

Wollen trui met een short & enkel laarsjes.

2.

Col-trui met een jeans & plateau peep-toe's.

3.

Lage V-neck met een rokje & hoge boots.

4.

Oversized blouse met lange mouwen & over-knee laarzen.

5.

Jack met krop-top, pantalon & enkellaarsjes.

6.

Bodywarmer met een t-shirt, joggings & sneakers.

7.

Blouse met een overall-dress & biker-boots.

8.

(faux) Fur jas met een t-shirt, ripped jeans & instappers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *