Persoonlijk verhaal; op en top fashion stylist!

Cover
Bizarre mode-trends die je absoluut gaat zien!
March 9, 2017
Scarf
Hot or not?! De comeback van de ‘silk scarf’
March 23, 2017

Persoonlijk verhaal; op en top fashion stylist!

Diary

Ik word regelmatig aangesproken over mijn werk als Fashion Stylist. Mensen zijn positief over de dappere keuzes die ik heb gemaakt en motiveren me om door te gaan en beter te worden, wat leuk is natuurlijk! Wat me voornamelijk opvalt is dat vaak wordt gedacht dat het één grote glitter en glamour wereld is. Dat het leven van een stylist inhoud dat je 1) veel geld verdient, 2) alleen maar dure merk kleding draagt en 3) dat je van maandag tot en met zondag op en top gekleed bent.
Nou lieve mensen, hier ga ik jullie toch écht even uit de droom helpen..

Er zijn maanden bij waarin ik letterlijk nul euro verdien omdat ik simpelweg geen job heb waarbij de klanten uit de lucht komen vallen. Zeker als starter merk ik dat de meeste brands een vaste stylist in dienst hebben, of steeds kiezen voor dezelfde freelancer omdat haar werk hen goed bevalt. Daarnaast kost het veel tijd, geduld en perfectie om aan de slag te kunnen bij mode bladen, om op die manier je brood te verdienen. Dat betekent natuurlijk niet dat ik lui op mijn kont zit, want ik hou van mijn werk! Ik doe veel dingen gratis om een goed portfolio op te bouwen of omdat magazines er vanuit gaan dat je als assistent een hele dag je benen onder je lijf uit rent, terwijl er geen budget voor is. Ach, soms is een flinke dosis nieuwe ervaring en een uitgebreid netwerk veel waardevoller.
Kortom, geen klanten geen geld. Zo simpel is het, of eigenlijk juist niet.

Ook ben ik stiekem nog altijd dol op shoppen bij Streetstyle winkels als H&M en Zara, en je zult me dan ook vaak in outfits zien waarbij ik Streetstyle combineer met designer merken. Ik geef graag in één keer veel geld uit aan een designer tas of jas waar ik vervolgens jaren plezier van heb. Dat zijn de tijdloze items die ik combineer met een hippe top van Zara of mijn te gekke high waisted broek van H&M.

Twee keer per jaar ontruim ik mijn hele kledingkast en zie dan vaak de Streetstyle items verdwijnen omdat deze simpelweg niet meer trendy zijn. Hier merk ik het grote verschil met de tijdloze designer items, want deze blijf ik jaar in jaar uit bewaren omdat ik er gewoon nog lang niet op uitgekeken ben. Wat ik persoonlijk wel erg leuk vind, is om mezelf uit te dagen bepaalde combinaties te dragen. Ik ben immers fashion stylist en bezeten van mode dan mag je deze creativiteit ook best laten zien, vind ik.

Ik volg graag de laatste trends maar probeer deze altijd een beetje naar eigen hand te zetten. Door bepaalde outfits te dragen hoop ik anderen te inspireren. Zo is mijn 'mermaid bag' van Pauls Boutique een absolute eyecatcher waar ik geregeld complimenten over krijg. Grappig, want deze tas heb ik al ruim een jaar! Deze gekke aankopen zijn dan ook wie mij 'mij' maken, en ik ben nog altijd van mening dat uniek jezelf zijn het meest stijlvol is.

Degene die mij goed kennen weten dat ik misschien voor de buitenwereld altijd hip en trendy gekleed ben, maar thuis toch het allerliefst in mijn bank-pak rondloop. Yep, zodra ik thuis kom is omkleden zo ongeveer het eerste wat ik doe. Sorry als ik nu je beeld over het leven van een fashionista compleet verpest heb maar ik moet deze informatie echt even met jullie delen. Daarnaast ben ik er ook niet vies van om in mijn joggingpak boodschappen te doen op m'n vrije dag. Het liefst ook zonder make-up en mijn haren gebonden in een knot. Heerlijk toch!

Al met al ben ik dus een normale meid met een niet zo normale baan. Wat niet betekent dat ik nooit een mode-misser maak of dat ik het altijd leuk vind om me op en top te presenteren. Zoals iedere vlogger, blogger en IT-girl op instagram, waar ik voorheen zo tegenop keek, ben ik ook maar gewoon een mens. Ik hou van mijn baan, en hoop natuurlijk op een mega succesvolle carrière als Fashion Stylist. Maar de schijn van de 'glamour wereld' waar ik me in bevindt is niet altijd de realiteit. Ik moet écht heel hard werken!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *