modemissers
De 8 grootste mode-missers
April 6, 2017
Interview
Een exclusief diepte interview met: Mij!
April 13, 2017

Speciaal voor jullie: mijn modeflaters!

1.

Ooit, in een ver ver verleden droeg ik Lonsdale vesten. Wie kent ze nog? De spuug lelijke, heerlijk warme (dat moet ik toegeven) vesten die vaak geassocieerd werden met gabbers. Ik zou jullie er graag een foto van laten zien, of eigenlijk liever niet, maar ik heb ze niet bij de hand. Fieuw..
Ik heb eigenlijk geen idee waarom ik ze ooit ben gaan dragen. Ik kan me niet heugen dat ik bij zo'n groep wilde horen, en erg dapper kon ik mezelf ook niet noemen. Ik had Nike's omdat ik ze lekker vond lopen, oh en ik had een plaatjes beugel toentertijd. Dus dat moet echt een grote grap zijn geweest. Verder had ik geen kale kop, hield en hou ik nog altijd niet van dat soort muziek en kan ik absoluut niet hakken! Dus tot zover mijn 'stoere' periode.

2.

Als ik foto's terug kijk van mezelf in de pubertijd is dit toch wel een misser waar ik mezelf voor had willen behoeden. Het leek mij namelijk tof om eens een andere haarkleur te hebben, tot dusver niets geks. Ik heb van mezelf een chocolade bruine haarkleur en blond leek me helemaal fantastisch! Tot zover gaat het nog steeds goed.. maar de manier waarop ik mijn haarkleur heb aangepast is iets wat ik iedereen wil afraden. Ik kocht namelijk gewoon een flesje 'blond-spray' bij het Kruidvat. Mijn haren verven mocht ik niet van mijn moeder dus bedacht ik me: "Ach, wat kan zo'n spray nu voor schade aanrichten? Waarschijnlijk zie je er niet eens iets van!" Fout gedacht. Met mijn haren vol blond-spray ben ik een dagje gaan skiën en zo mooi bruin als ik er naartoe ging, zo rood kwam ik thuis. En dan bedoel ik niet mijn huidskleur! Nu schaam ik me diep als ik de foto's zie, rood staat me écht niet! Blijkbaar vond ik het toen nog mooi ook en sta ik met mijn rood gesprayde haren op de schoolfoto. Help.

3.

Ik heb er voor jullie drie op een rijtje gezet, maar ik weet zeker dat ik vééél meer missers heb gemaakt. Of het was toen de mode, dat kan ook. De grootste mode-misser die ik heb begaan is het feit dat ik ongeveer 5 jaar lang alleen maar rokjes en jurkjes heb gedragen. In de winter met een dikke panty eronder en in de zomer met blote benen. Broeken had ik wel, maar ik droeg ze niet. De reden hiervan is dat ik jaren lang zo onzeker ben geweest over mijn lichaam dat ik me letterlijk verstopte in mijn kleding. Met een jurk of rokje bedek je vaak meer je vormen dan wanneer je een strakke spijkerbroek aan trekt. Wat ik hiermee wil zeggen is dat zelf iemand die op het eerste oog een mooi lijntje heeft, behoorlijk onzeker over haar lichaam kan zijn. Ik heb inmiddels mijn masker afgezet en mijn spijkerbroeken weer uit de kast getrokken. Om eerlijk te zijn trek ik nu meer panty's kapot dan dat ik er aantrek, dus hoe ik dat toen heb gedaan is me werkelijk waar een raadsel. Mijn advies aan iedereen: "Draag waar je je goed bij voelt, maar laat je onzekerheid nooit aan de macht. Stap eens uit je comfort zone en je zult zien dat er een wereld voor je open gaat."

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *