Tassen trend winter 2018!

Shoes
Het schoen seizoen
November 25, 2017
Christmas
Sweet Christmas!
December 21, 2017

Tassen trend winter 2018!

Tassen
Na de eerste drie blogs over accessoires, niet geheel onbelangrijk, gaat deze blog natuurlijk over: Tassen! De tassen trends in het bijzonder laten zich steeds moeilijker samenvatten. Dat komt vast door de obsessie met ‘individualiteit’ die momenteel de modewereld beheerst. Ik moest héél véél catwalk shows, en met name catwalk foto’s bekijken om in de tassen trend een rode draad te ontdekken. Want er valt dit najaar veel over te zeggen, maar ik denk dat ik het jullie gewoon beter kan laten zien..

Size does matter!

De mini tasjes zoals we die afgelopen zomer zagen, zijn deze winter nog steeds een trend, maar moeten stevig concurreren met de maxi bags. High end brands als Balenciaga en Céline showden op hun catwalks namelijk joekels van tassen! Eindelijk kunnen we weer al onze spulletjes kwijt. Stella McCartney dacht nog een stapje verder en voerde haar maxi tassen uit in vederlichte, gevoerde nylon (een soort slaapzak-textuur) zodat je tas, hoe groot ook, niet al teveel weegt. Heel erg handig!

Fur Fur Fur.

(Faux) Fur is wederom een super trend voor het komende seizoen. We zien het terug in de kleding maar ook in de mode accessoires – tassen en zelfs schoenen. Een blijvertje als je het mij vraagt, en vind je deze trend nou niet zo leuk, fake it till you make it! Sommige tassen zijn geheel in bont of fluffy materialen uitgevoerd en zijn knuffelig zacht. Dit effect kunnen we inmiddels ook gemakkelijk met Faux Fur bereiken, dus ga lekker voor Fake!

Spicy!

De tijd dat we met een simpele gladleren tas onder onze arm de deur uitgingen is voorbij! Je tas is momenteel meer een statement dan een gebruiksvoorwerp. De fantasie van de ontwerpers is op dit gebied onuitputtelijk. Heel opvallend zijn de tassen van Alexander McQueen met lange en gekleurde dropslierten (?). Verder zien we heel veel tassen met franjes, studs en uitgesneden leer.

Matching.

De designers zijn dit jaar volledig los geslagen in hun fantasie! Behalve alle bewerkingen worden ontwerpen vanuit kleding steeds meer doorgetrokken in het ontwerp van de tas. Lekker kleurrijk, bloemenprints, structuren, maar ook in de kleine details. Hoe we ook proberen om onze outfits gevarieerd te combineren, we vinden het toch altijd wel prettig wanneer onze tas er enigszins bij past. Nou, onze wensen zijn zeker gehoord!

Fanny pack all over again

Het is niet te doen om alle modellen tassen die ik op de catwalks voorbij zien komen te beschrijven, maar ik wil er sowieso een paar noemen die vaker terugkomen. Namelijk de 'box bags' (hard en vierkant als een beauty case), buideltassen, fanny packs (Yep, de tasjes die je moeder droeg tijdens de wandel vierdaagse, waar je je toen zo ontzettend voor schaamde) en de klassiekers met kettinghengsel. Een model dat we dit seizoen veel minder zien is de envelop tas, ook handig om te weten.

Bag'in for fun!

Chanel is altijd wel in voor een grapje als het op tassen aankomt. Herinner je je de winkelmandjes? De tassen met mes en vork? De parfumflessen? Dit seizoen is het de beurt van de raket-tas, helemaal in lijn met het thema van de catwalk show waarin alles draaide om 'Out of space!' Ook Loewe, ontworpen door Jonathan Anderson (ja, van J.W. Anderson), kwam met een opvallende tas waarop een snee brood, de klassieke boterham, was afgebeeld. De betekenis hiervan ontgaat me een beetje, maar grappig is het wel! Verder zou je zo je tanden zetten in de tassen van Kate Spade. Ze zijn eruit als cakes en stukken taart. Kortom, heb dit seizoen vooral een beetje plezier met je tas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *