10 Tips om je kledingkast “lente-klaar” te maken!

Festivaltrend-2017
Voorspelling: Festivaltrend 2017.. Seks, snoep & piemels!
February 7, 2017
girl-with-hart-balloon
Vintage Valentine
February 14, 2017

10 Tips om je kledingkast “lente-klaar” te maken!

nothing-to-wear-shirt


Februari.. het is nog koud buiten, maar het aftellen naar de lente is ein-de-lijk begonnen! Ik zeg: "kopje warme thee, lekker binnen blijven en aan de slag". Tijd om alvast wat plaats te maken in je kledingkast voor die SS17 collectie. Maar hoe doe je dat nou zonder te veel weg te gooien, waar je later weer spijt krijgt?!

Hier mijn 10 succesvolle tips voor jou op een rijtje..


1.

Zorg dat je voorbereid bent.
Zet een plastic tas of vuilniszak klaar voor alle spullen die je weg gaat gooien. Wanneer je ze niet meer ziet, mis je ze ook niet en ga je ook niet zo twijfelen. Weg = weg zullen we maar zeggen :)


2.

Kleding kopen is leuk, waarom weggooien niet?!
Zet een muziekje op, pak wat te drinken erbij en vraag eventueel je vriendinnen om je te helpen. Samen is het gezelliger en wanneer je beste vriendin zegt "maar die rok draag je nooit!" dan weet je zeker dat het tijd word om hem weg te gooien!


3.

Werk in een duidelijke volgorde!
Begin bijvoorbeeld met alle jassen, daarna je jurkjes, broeken, T-shirts enzovoorts. Ga niet alle kleding door elkaar sorteren maar probeer ze in rubriekjes te houden. Je hebt vaak meer hangen dan je vooraf verwachtte (laten we zeggen dat ik dat probleem ken, hihi) en wanneer je ze door elkaar gaat gooien ben je niet meer zo selectief, geloof me.


4.

Gooi niet drastisch alles in die vuilniszak.
JA, we gaan opruimen en daar hoort weggooien bij maar maak ook altijd een "twijfel-stapel". Ik gooi bijvoorbeeld altijd de kleding waarvan ik 99% zeker ben dat ik het nóóit meer aantrek op de grond en wanneer ik ergens over twijfel gooi ik het op mijn bed. Wanneer ik alles heb uitgezocht kijk ik nog eens naar mijn twijfel-stapel en deel deze dan weer op in "houden" en "niet-houden".


5.

Twijfel, twijfel, twijfel..
Kun je toch nog steeds geen afstand doen van dat ene t-shirt in je kast, dat daar overigens al 5 jaar ligt?! Stel jezelf dan eens twee outfits voor waarbij je dat t-shirt zou dragen. Nog steeds geen idee? Weggooien maar!


6.

Designers, sonde?!
Die peperdure jurk die je 5 jaar geleden hebt aangeschaft voor een bruiloft of je designer jeans die je toentertijd perse moest hebben! Ik kan me voorstellen dat je er moeite mee hebt om deze items zomaar weg te doen. Mijn tip: trek ze gewoon eens even aan. Je hebt hier nu toch een middag vooruit getrokken, geef jezelf dan ook de tijd om goede beslissingen te nemen.


7.

Niet alles is trend-gevoelig.
Je spijkerjasje, jeans en basic's zijn items die je altijd kan blijven dragen! Ze raken nu eenmaal nooit helemaal uit de mode en zijn natuurlijk super om standaard in je kast te hebben. Ik raad aan om bij je basic's vooral te oordelen op basis van de staat van de kleding. Zitten er gaatjes in, zijn ze verwassen? Weg ermee! Zo niet, lekker nog een jaartje laten liggen.


8.

Koester natuurlijk je speciale items!
Weer even terug naar die ene jurk die al 5 jaar in je kast hangt.. het is natuurlijk helemaal niet erg dat je aan bepaalde kledingstukken meer waarde hecht. Is die ene jurk bijzonder voor je, heb je er fijne herinneringen aan of heb je hem van iemand gekregen?! Laat hem dan vooral lekker hangen. Hij hangt niemand in de weg en geloof me, we hebben allemaal dit soort items in onze kast.


9.

Als je dan toch bezig bent...
Duik dan ook eens even in je schoenen, tassen, lingerie en gelegenheidskleding zoals werkkleding en sportkleding. Wellicht dat ook hier iets tussen zit waarvan je denkt "gadver, is dit écht van mij?!"


10.

Last but not least!
Je hebt nu een mooi hoopje gecreëerd op de vloer van de definitieve "trash", maar wat ga je er nu mee doen?..

  • Bij H&M verzamelen ze oude kleding. Lever een aantal tassen in en je wordt beloond met 15% korting op één artikel naar keuze. Hè, je hebt nu weer ruimte in je kast..
  • Er zijn in Nederlands een aantal winkels en inzamelpunten waar je kleding tweedehands doorverkocht word voor het goede doel.
  • Maak foto's van de kleding en verkoop ze zelf via LetGo of Marktplaats, wellicht dat je er nog een leuk prijsje voor kunt krijgen.
  • Zijn het designers dan adviseer ik ze te koop aan te bieden op The Next Closet of Designer Vintage.
  • Je kunt natuurlijk altijd aan je zusje, nichtje of wie dan ook vragen of ze er eventueel nog wat van willen hebben. Wat jij niet meer leuk vind kan een ander misschien nog wel willen dragen, maak jij er zomaar iemand blij mee!

Al besluit je om alles gewoon weg te gooien, jij hebt in ieder geval je plicht gedaan!

Heb je na deze tips toch nog wat extra hulp nodig of wil je van je oude kleding weer nieuwe outfits maken? Ik kom je graag helpen.
Hiervoor verwijs ik je graag door naar Pretty Proof.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *