Zonnebrand + nagellak = zomer!

Badmode
Welke bikini past (bij) mij?
July 6, 2017
AFW 2017
De laatste Amsterdam fashionweek? Ik was erbij!
July 21, 2017

Zonnebrand + nagellak = zomer!

Beautyblog
Wanneer je aan 'de zomer' denkt, denk je aan een goed ingesmeerde huid tegen de brandende zon én een vers paar gelakte (teen)nagels. Maar wat weten we eigenlijk over deze producten? Ik heb gisteren het een en ander ontdekt over deze op het eerste oog onschuldige producten, en het is absoluut schrikbarend! Daarom deze week even geen fashion - maar een beauty blog, want ik zou ik niet zijn als ik deze informatie niet als de wiedeweerga met jullie zou willen delen..
WAT IS NAGELLAK?

Er even vanuit gaand dat jij, net als ik, je nagellakjes koopt bij drogisterijen als ICI Paris, Etos, Kruidvat, Hema etc. Dan koop je eigenlijk: Formaldehyde, Tolueen, Methylbenzeen, Dibutylftalaat, Kamfer, Parabenen en Trifenylfosfaat. Nee, dit zetten ze natuurlijk niet op je flesje maar dit is wel wat jij misschien wel dagelijks op je nagels smeert. Ons lichaam is een spons. Alles wat we op ruiken, voelen, proeven en dus ook op ons smeren, nemen we in ons lichaam op. Zo ook je nagelriemen! Het effect hiervan is niet meteen merkbaar wanneer je deze chemicaliën op je nagels aanbrengt, maar de feiten liegen er niet om. Zo is Formaldehyde behoorlijk kankerverwekkend en zorgt het voor hormonale stoornissen. Alle rotzooi bij elkaar is groot risico voor de foetale ontwikkeling (zwangerschap), huidklachten, kortademigheid en vermoeidheid. Wist je dat ze met deze chemicaliën ook altijd gebruiken bij overledenen, om de ontbinding van het lichaam tegen te gaan? Lekker gezond dus!

OKÉ GEEN CHEMICALIËN, WAT DAN WEL?

Wil jij nou gewoon lekker je nagels blijven lakken in de zomer? Ik geef je groot gelijk! De gekleurd nageltje horen gewoon bij de zomer. Geen nood, er is natuurlijk een alternatief. Ik ben gisteren namelijk onwijs fan geworden van Zoya! Deze nagellak bevat géén chemicaliën en de kleuren zijn echt te gek! Het zelfde resultaat maar dan zonder rare bijwerkingen, ook absoluut aan te raden voor kinderdagverblijven waar regelmatig wat kindernageltjes worden gelakt. Voor slechts €15,- per flesje, dus ook helemaal niet zo gek duur wanneer je bedenkt dat je goed voor je lichaam zorgt én er tegelijkertijd mooi verzorgt uitziet!

TIP VAN DE DAG!

Zoya nagellak in huis gehaald, dus lakken maar! Voor goed resultaat, ook met regular nagellak, houd je het flesje op zijn kop (met de dop erop natuurlijk) en hou je het vast in beide handpalmen. Wrijf of rol het flesje een beetje warm en je zult zien dat de lak perfect smeerbaar is geworden!
WAT IS ZONNEBRAND?

Wanneer de zon begint te schijnen zijn we altijd flink in de weer met de zonnebrand. Ieder uur van de dag even insmeren om er maar voor te zorgen dat we niet verbranden door de zon. Maar wist je dat die zonnestralen op je huid veel minder ongezond zijn dan de rommel die je erop smeert? Sterker nog, een beetje zonneschijn op onze huid is alleen maar goed voor onze gezondheid. Verbranden natuurlijk niet, dus willen we ons graag beschermen tegen de risico's zoals huidkanker. Logisch! Helaas bevat de meeste zonnebrand naast uv-beschermers ook een hele hoop chemicaliën als: Octinoxate, Oxybenzone, Octisalaat, Avobenzone, Octocrylene, Homosalate, Ensulizole, Nano Titaniumdioxide, Padimaat O, Menthyl anthranilaat en Sulisobenzone. Wederom een hele waslijst aan rotzooi die bij elkaar méér kankerverwekkend zijn dan UV! En wij maar denken dat we goed bezig zijn met z'n alle. Om nog maar te zwijgen over het feit dat we onze kinderen hier con-ti-nu mee insmeren..

OKÉ WEL SMEREN, MAAR MET WAT?

Naast de zonnebrand die we kopen bij de drogist, zijn er ook biologische alternatieven. Deze bevatten minder tot géén chemicaliën en zijn dus veel beter voor je gezondheid! Ze zijn ook helemaal niet veel duurder dan de chemische variant waarvoor je ook gemakkelijk €15,- voor een flesje betaald.

TIP VAN DE DAG!

Zonnebrand smeer je niet, zonnebrand breng je aan! Dat is écht een groot verschil. We blijven namelijk vaak wrijven tot er geen witte waas meer zichtbaar is, logisch want je wordt er niet knapper op met zo'n witte neus. Maar jouw huid heeft dat laagje zonnebrand nodig om zich te beschermen tegen de uv-stralen. Wrijf het dus niet uit maar laat het rustig intrekken. Begin ook altijd minimaal 20 minuten vóórdat je in de zon gaat met smeren, uhh (?) aanbrengen. Anders heeft de zonnebrand de eerste minuten geen effect op de zon en loop je nog steeds het risico om te verbranden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *